Nemzetközi foci

Őrült meccsen, 94. perces góllal nyert a Tottenham

A Tottenham egy nagy iramú, sok helyzetet hozó mérkőzésen nyert 3-2-re az Aston Villa otthonában, a Preamier League 26. fordulójában.

A kiesés ellen menekülő Aston Villa ellen a lehető legrosszabbul indult a meccs a Tottenham számára: Alderwiereld már a 9. percben öngólt rúgott, miközben menteni akart. A belga ugyanakkor még az első félóra letelte előtt javítani tudott, egy szöglet után félfordulatból bombázott a léc alá. A Spurs a szünet előtt a vezetést is megszerezte, Szon tizenegyesét védte ugyan Reina, de a dél-koreai a kipattanó után már a hálóba lőtt.

Alderwiereld öngólja:

Később a léc alá bombázott a belga:

Szon gólja:

Jól jött ki a második félidőre a Villa, volt egy ziccere a hazai csapatnak, majd az 53. percben Engels kiegyenlített. Pörgős maradt a mérkőzés, rengeteg helyzet alakult ki mindkét oldalon. Nagyon úgy tűnt, hogy több gól nem lesz a meccsen, azonban a 94. percben az egyik hazai védő lukat rúgott, így Szon léphetett ki és beállította a 2-3-as végeredményt.

Ezzel a találattal egyenlített a Villa:

Szon nevetett a végén:

A Tottenham győzelmével visszavette az ötödik helyet a Sheffield Unitedtől, az Aston Villának pedig maradt a 17. és csak egy pont az előnye a már kiesőhelyen álló West Ham United ellen – amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál.

Premier League, 26. forduló, vasárnapi mérkőzések

Aston Villa–Tottenham 2-3 (1-2)
Arsenal–Newcastle United 4-0 (0-0)

Kiemelt kép: JUSTIN TALLIS / AFP

Olvasói sztorik