Nemzetközi foci

Csak a szokásos: ikszelt a Madrid Valenciában

Két gól itt is, ott is.

A spanyol bajnokság hétvégi 24. fordulójából már előzetesen is kiemelkedett a jövő keddi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésére készülő Atlético Madrid valenciai vendégjátéka.

Diego Simeone tanítványai a kezdés előtt a negyedik helyen álltak a La Liga tabelláján, hátrányuk 13 pont volt a listavezető városi riválissal, a Real Madriddal szemben, kedden pedig a BL-ben a címvédő és kirobbanó formában futballozó FC Liverpoolt fogadják.

Valenciában 2016 októbere óta nem tudott meccset nyerni az Atlético, igaz, nem is kapott ki, 2017-ben és 2018-ban is döntetlenre végeztek a felek. Meg most is.

A gólok sorát a madridi Marcos Llorente nyitotta, ezt Gabriel egyenlítette ki a félidő vége előtt. Utóbbi gól egy remek szögletvariációból született.

A félidő előtt még Thomas Partey is betalált, így az Atléticónál volt az előny. A ghánai egy labdaszerzés után, hat védő között bombázott a hálóba.

A fordulás után a hazaiak kiharcolták az egyenlítést: a közép-afrikai Geoffrey Kondogbia szezonbeli első bajnoki gólja 2-2-es döntetlent ért a Valenciának.

La Liga, 24. forduló:

Valencia–Atlético Madrid 2-2 (1-2)

 

Később, szombat,
13.00: Mallorca–Alavés
16.00: FC Barcelona–Getafe
18.30: Villarreal–Levante
21.00: Granada–Valladolid
Vasárnap,
12.00: Sevilla–Espanyol
14.00: Léganes–Real Betis
16.00: Eibar–Real Sociedad
18.30: Athletic Bilbao–Osasuna
21.00: Real Madrid–Celta Vigo

Kiemelt kép: JOSE JORDAN / AFP

Olvasói sztorik