Nemzetközi foci

Ötvenmilliónál tart a licit a 16 éves csodagyerekért

Jude Bellingham üstökösként robbant be az angol futball világába.

Jude Bellingham neve a legtöbb olvasó számára ismeretlenül csenghet, ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy az angol másodosztályban szereplő Birmingham City 16 éves középpályása hamarosan Európa egyik nagy csapatához szerződik. A több poszton is bevethető fiatal csapata szezonbéli első négy bajnokiján keretbe sem került, majd csereként 14 percet tölthetett a pályán a Swansea ellen. A rá következő két bajnokin egyaránt gólt lőtt, ettől fogva pedig kirobbanthatatlan a csapatból, a jelenleg is futó idényben 28-szor lépett pályára a Championshipben.

Azzal, hogy ennyire szemtelenül fiatalon helytáll az igencsak fizikális másodosztályban máris felkeltette a top csapatok figyelmét, a télen leginkább a Manchester United érdeklődéséről lehetett hallani.

Sok klub akarja őt, személy szerint azt gondolom a nyáron el fog igazolni, de remélem, hogy aki megveszi, visszaküldi majd kölcsönbe

– nyilatkozta a játékosról Paul Tait, aki 1988 és 1999 között szolgálta a Birmingham Cityt.

Sajtóhírek szerint többek közt a Bayern München, a Borussia Dortmund, a Barcelona és a Real Madrid is figyelemmel kíséri a fiatal játékos teljesítményét, a Chelsea azonban egy 50 millió fontos ajánlattal megpróbál mindenkit megelőzni – állítja a The Sun, amely arról is ír, hogy a télen a Birmingham City elutasított egy 30 milliós ajánlatot a Manchester Unitedtől.

Ha hinni lehet a híreknek, Bellingham akár heti 100 ezer fontos fizetést is kaphat következő állomáshelyén, ez pedig elképesztő változást hozhat az életében, ugyanis jelenleg 145 fontot keres hetente. A futballista június 29-én tölti be a 17. életévét, ez követően írhat alá először profi szerződést.

Kiemelt kép: Birmingham City FC

Olvasói sztorik