Nemzetközi foci

AC Milan: napirendre került Pioli leváltása

Massimiliano Allegri és Ralf Rangnick kinevezésében gondolkodnak Milánóban.

Stefano Pioli októberben vette az AC Milan irányítását, a klub vezetői azonban máris azon törik a fejüket, hogy a szezon végeztével megköszönjék a munkáját. Az olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport mai számában arról ír, hogy a vezetőségen belül két eltérő álláspont van, Paolo Maldini és Zvonimir Boban Massimiliano Allegri kinevezését szorgalmazza, míg a vezérigazgató, Ivan Gazidis azt szeretné, ha Ralf Rangnick irányítaná a csapatot.

Allegri múlt nyáron távozott a Juventustól, azt pedig már többször elmondta, a jelenleg is futó szezonban nem akar munkát vállalni, noha több sztáralakulat is megkereste. Az 52 éves tréner 2010 és 2014 között volt már az AC Milan trénere, ugyanakkor jelentős és komoly projekt szükséges ahhoz, hogy sikerüljön meggyőzni a visszatérésről.

Rangnick jelenleg a Red Bull sport- és futballfejlesztési részleg vezetője, az elmúlt évtizedben figyelemre méltó eredményeket ért el a Hoffenheimnél és az RB Leipzignél is, utóbbinál edzőként és sportigazgatóként. A német Bild szerint Olaszországban eddig példátlan munkakört tölthetne be, vagyis ő lehetne egyszerre a Milan edzője és a sportigazgatója.

Pioli eddig 18 tétmérkőzésen irányította csapatát, mérlege 8 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség, ugyanakkor a hétvégén kétgólos előnyből bukta el a városi rangadót az Inter ellen. Az AC Milan 23 fordulót követően csak tizedik, hátránya 10 pont a negyedik Atalantával szemben, így valószínűtlen a jövő évi Bajnokok Ligája-indulás.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP

Olvasói sztorik