Nemzetközi foci

Pelé depressziós az egészségi állapota miatt

Fia szerint Pelét nagyon megviseli, hogy romlik az egészségi állapota. Az MTI cikke szerint Edinho egy Brazíliában hétfőn megjelent interjúban elmondta,

apját olyannyira zavarja, hogy nem tud önállóan járni, hogy emiatt nem igazán hagyja el a házát.

„Nagyon törékeny, és problémája van a mozgással, ami egyfajta depressziót váltott ki. Képzeljék el, ő a király, és mindig is ilyen impozáns alak volt, ma pedig nem tud járni rendesen” – mondta a TV Globónak a legendás futballista fia, aki elárulta, csípőproblémák nehezítik apja járását.

A 79 éves Pelé 2012-ben esett át sikeres csípőműtéten, de az elmúlt években újra problémái voltak, többször kerekesszékben tudott csak megjelenni, így például a 2018-as, oroszországi világbajnokság sorsolásán, illetve többször kórházba került vese- és prosztata-problémákkal is.

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnoka 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben ért a csúcsra a brazil válogatottal, azaz nyáron lesz ötven éve, hogy harmadszor is aranyérmes lett. Pályafutása jelentős részét a Santosban töltötte, utolsó éveiben játszott a New York Cosmos színeiben.

Kiemelt kép: Friedemann Vogel/Getty Images

Olvasói sztorik