Nemzetközi foci

Dembélé hat hónapra kidőlt, új csatárt vesz a Barca

Finnországban megoperálták a francia támadót.

Mint arról az FC Barcelona a hivatalos csatornáin beszámolt, kedden a finnországi Turkuban megműtötték Ousmane Dembélét. A világ egyik legsérülékenyebb futballistája hétfőn edzett újra a csapattal, ám a jobb combja nem bírta a terhelést. A 22 esztendős francia támadóra várhatóan újabb, hat hónapos kihagyás vár, azaz bizonyosan lemarad a nyári kontinenstornáról.

Dembélé combhajlítóizom-szakadása egyszersmind azt is jelenti, hogy bizonyosan igazol a Barca. Az új csatár a speciális, hosszú sérülések esetén életbe léptethető szabály értelmében érkezhet; kizárólag a spanyol bajnokságból (a BL-ben nem szerepelhet).

Az elmúlt napokban több jelölt is felbukkant, a katalán sajtó Lucas Pérezt (Alavés), Ángel Rodríguezt (Getafe), Willian Josét (Real Sociedad), Christian Stuanit (Girona) és a Zaragozában szereplő kolumbiai Luis Suárezt is hírbe hozta az FCB-vel. A friss hírek szerint Willian José megszerzésére mutatkozik a legnagyobb esély, a baszkok 35 millió euróért engedhetik el a 28 éves brazil labdarúgót.

Kiemelt kép: LLUIS GENE / AFP

Olvasói sztorik