Nemzetközi foci sport

Három hónapon belül másodszor rúgták ki ugyanazt az edzőt ugyanattól a csapattól

Mindez az olasz élvonalban.

Három hónapon belül másodszor menesztették Eugenio Corini vezetőedzőt a Brescia labdarúgócsapatának kispadjáról – írja az MTI.

A 49 éves tréner munkáját – aki tavaly az élvonalba vezette a gárdát – először november elején köszönte meg a lombardiai klub, és helyére a játékosként 2006-ban világbajnok Fabio Grosso érkezett. Az ő irányításával azonban a csapat három mérkőzésen gólt sem tudott szerezni, ezért a vezetőség december elején ismét Corini szerződtetése mellett döntött. A régi-új szakember vezetésével aztán a Brescia kilenc mérkőzés után tudott meccset nyerni a Serie A-ban.

Az utolsó előtti helyen álló egyesület szombaton közölte, hogy Corini teljes mértékben élvezi az elnökség bizalmát, ám szerdán bejelentette, hogy megválik az edzőtől, mivel az utóbbi hét mérkőzésén a csapat ötször kikapott, kétszer pedig döntetlent játszott.

A Brescia az uruguayi Diego Lopezt nevezte ki utódjául. A 45 éves szakember korábban a Cagliari, a Bologna, a Palermo és a Penarol együttesét irányította.

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!