Nemzetközi foci

Le sem játszották a visszavágót, máris veszített a tartalékos Liverpool ellenfele

Nem a mérkőzést, hanem pénzt.

A Liverpool FC menedzsere, Jürgen Klopp már napokkal korábban jelezte, hogy kedd este az U23-as csapat játékosai képviselik a Poolt a Shrewsbury Town FC elleni FA Kupa-mérkőzésen – a 2-2-es döntetlen után kell újrajátszaniuk a találkozót.

A harmadosztályú kiscsapat nagy lehetőség előtt áll, ám ennek kevésbé örül a csapat menedzsere, Sam Ricketts, aki elmondta, a klubnak mintegy 500 ezer fontos (közel 200 millió forint) bevételkiesést jelent, hogy a rivális tartalékol.

A Mirror idézi a szakembert, aki elárulta, egy ilyen kis csapatnak egy ekkora összeg igencsak jelentős tétel az éves költségvetésben. Így viszont, hogy a Pool csak a tartalékokkal meccsel, a tévé sem tűzte műsorára az összecsapást, ami rögtön 75 ezer fontos bevételkiesést jelent, és a jegyárakat is lejjebb kellett vinni.

A lap példaként hozza a Shrewsbury 2016-os, Manchester United elleni FA Kupa-meccsét, ami egymillió fontos bevételt jelentett a klubnak – ebből az összegből új edzőpályát építettek. A csapatnak ráadásul a sorsolás sem hozott szerencsét, legalábbis ami a további bevételi lehetőségeket illeti. Idegenbe látogat ugyanis a párharc győztese: a Chelsea lesz a következő ellenfél.

Kiemelt kép: Anthony Devlin/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik