Nemzetközi foci

Kloppék otthonról nézték a meccset, de így is továbbment a Pool

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője már korábban megmondta, hogy mivel most van a téli szünet a Premier League-ben (a következő két hétben egy-egy hétvégét pihen kettébontva a mezőny), így hiába kellene most pályára lépnie csapatának az FA Kupában, inkább pihenőt ad az első keretnek és ő maga sem megy el a Shrewsbury elleni meccsre,

majd a laptopján megnézni.

Így Neil Critchley, az U23-as csapat vezetőedzője meccselt és elsősorban az U19-es, U20-as korosztálynak adott lehetőséget a harmadosztályú együttes elleni újrajátszás alkalmával – az első mérkőzés 2-2 lett.

Az első félidő nem hozot túl sok izgalmat, ugyanakkor a liverpooli fiatalokat állva tapsolta a hazai közönség. A második félidő elején úgy tűnt, előnybe került a Shrewsbury, Whalley gólját azonban VAR-ral érvénytelenítették les miatt. Legközelebb is a vendégcsapat talált a kapuba, Williams azonban egy felívelt labdát a saját hálójába fejelt a 75. percben, ez a gól döntötte el végül a találkozót. A Pool a nyolcaddöntőben a Chelsea-vel találkozik majd.

Wayne Rooney másodosztályú klubja, a Derby is továbbment, a csatár – tizenegyesből – gót is szerzett a Northamtpon ellen 4-2-re megnyert találkozón.

FA Kupa, 4. forduló

Liverpool – Shrewsbury (III.) 1-0 (0-0)

Derby County (II.) – Northampton Town (IV.) 4-2 (2-0)

Kiemelt kép: James Baylis – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik