Nemzetközi foci sport

Kloppék otthonról nézték a meccset, de így is továbbment a Pool

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője már korábban megmondta, hogy mivel most van a téli szünet a Premier League-ben (a következő két hétben egy-egy hétvégét pihen kettébontva a mezőny), így hiába kellene most pályára lépnie csapatának az FA Kupában, inkább pihenőt ad az első keretnek és ő maga sem megy el a Shrewsbury elleni meccsre,

majd a laptopján megnézni.

Így Neil Critchley, az U23-as csapat vezetőedzője meccselt és elsősorban az U19-es, U20-as korosztálynak adott lehetőséget a harmadosztályú együttes elleni újrajátszás alkalmával – az első mérkőzés 2-2 lett.

Az első félidő nem hozot túl sok izgalmat, ugyanakkor a liverpooli fiatalokat állva tapsolta a hazai közönség. A második félidő elején úgy tűnt, előnybe került a Shrewsbury, Whalley gólját azonban VAR-ral érvénytelenítették les miatt. Legközelebb is a vendégcsapat talált a kapuba, Williams azonban egy felívelt labdát a saját hálójába fejelt a 75. percben, ez a gól döntötte el végül a találkozót. A Pool a nyolcaddöntőben a Chelsea-vel találkozik majd.

Wayne Rooney másodosztályú klubja, a Derby is továbbment, a csatár – tizenegyesből – gót is szerzett a Northamtpon ellen 4-2-re megnyert találkozón.

FA Kupa, 4. forduló

Liverpool – Shrewsbury (III.) 1-0 (0-0)

Derby County (II.) – Northampton Town (IV.) 4-2 (2-0)

Kiemelt kép: James Baylis – AMA/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!