Nemzetközi foci sport

Közel az edzőváltás Torinóban

Betelt a pohár Torinóban, az olasz élvonalban szereplő csapat nyolc napon belül három vereséget szenvedett, a vasárnapi, Lecce elleni pofon pedig minden bizonnyal megpecsételte Walter Mazzarri edző sorsát.

A Napolival 2012-ben Olasz Kupát, 2013-ban bajnoki ezüstérmet nyert edző egy angliai, watfordi kitérő után tért haza, és vette át 2018-ban a Torino irányítását. A csapattal a 9. helyen végzett, majd tavaly még jobb pozícióban, hetedikként végzett.

Az idei szezon azonban nem a tervek szerit alakult, a Torino 22 forduló után a 12. helyen áll, a legutóbbi négy tétmérkőzését elbukta, ebből hármat nyolc napon belül.

Előbb január 25-én, szombaton hazai pályán 7-0-ra kikapott az Atalantától, majd kedden ugyan közel állt a meglepetéshez, de végül hosszabbítás után 4-2-re kikapott az AC Milantól a kupában.

Vasárnap aztán jött a Lecce elleni bajnoki, amelyen a kiesés ellen küzdő hazaiak 4-0-ra nyertek.

A Calcionews24 szerint a mérkőzést követően Mazzarrival összevitatkozott a torinói klubvezetés, míg Antonio Comi ügyvezető igazgató a Sky Sport mikrofonja előtt azt mondta, a mutatott játék elfogadhatatlan.

Mi dühített fel a legjobban? Csak nézzen rá a csapatra. Reagálnunk kell, mert a minőséggel nincs baj

– nyilatkozta.

A Football Italia szerint a poszt egyik esélyese a Frosinone korábbi edzője, Moreno Longo.

Kiemelt fotó: Silvia Lore / NurPhoto

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!