Nemzetközi foci sport

Ansu Fati: Lassacskán elhiszem, hogy mi történik velem

Duplájával rekordot döntött a Barcelona 17 éves támadója.

Megírtuk: a 17 éves Ansu Fati szállította a győzelmet az FC Barcelonának a Levante ellen a spanyol bajnokság 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A bissau-guineai születésű, de spanyol színekben szereplő csatár az első félidő közepén két perc alatt szerzett két gólt, mindkettőt Lionel Messi passzából. A Barca végül 2-1-re győzött.

Messi úgy döntött, lövet két gólt Ansu Fatival
Villámgyorsan duplázott a Barca csodagyereke.

A remek szereplése kapcsán Fati is megszólalt, ezt az eurobarca.hu szemlézte.

Az egész egy álom. Mindig álmodoztam erről a pillanatról, és most valóra vált. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak, az edzőnek, hogy még egy lehetőséget adott. Lassacskán elhiszem, hogy mi történik velem.

Két góljával a támadó lett a LaLiga történetének legfiatalabb duplázója. A játékos vasárnap 17 éves és 94 napos volt. Az eddigi rekorder a Málaga focistája, Juanmi volt, aki 2010-ben 17 évesen és 115 naposan duplázott.

Az a feladatom, hogy tovább fejlődjek, és használjam ki a lehetőségeket, amiket kapok. A társaim mindent sokkal könnyebbé tesznek számomra amióta csak beléptem az öltözőbe. És ezt szeretném mindenkinek megköszönni. Nem olyan egyszerű dolog, hogy egyszer csak jön egy srác és mindenki azonnal kedves vele.

Messiről úgy fogalmazott, az argentin oldalán játszani tényleg egy álom.

Kiemelt kép: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!