Nemzetközi foci sport

Kirúgták a sereghajtó edzőjét a Bundesligában

Friedhelm Funkel 2016 márciusa óta ült a Fortuna Düsseldorf kispadján.

Menesztették posztjáról Friedhelm Funkelt, a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Fortuna Düsseldorf vezetőedzőjét.

A dpa német hírügynökség úgy tudja, hogy a 66 éves szakember utódja Uwe Rösler lesz.

Funkel 2016 márciusa óta ült a csapat kispadján, akkor a Fortuna még a másodosztályban küzdött a kiesés elkerüléséért. Két évvel később aztán sikerült visszajutni az élvonalba.

A sereghajtó együttes – amely utóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, legutóbbi hat bajnokiján ötször pedig gólt sem szerzett – szombaton az Eintracht Frankfurtot fogadja.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick / dpa Picture-Alliance

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!