Nemzetközi foci

Olasz Kupa: Ibra lezser gólt lőtt, bejutott a négy közé az AC Milan

Hosszabbításban dőlt el a Torino elleni párharc. Tapsviharral, felkavaró videóval emlékeztek Kobe Bryantre.

Az AC Milan hosszabbítás után aratott 4-2-es győzelmet vendége, a Torino felett a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében kedden.

A találkozó előtt Kobe Bryant emlékére, kétperces kisfilmet vetítettek le a – teljesen elsötétített – San Siróban. Felkavaró pillanat volt. Emellett a csapatok fekete karszalaggal léptek pályára, a 24. percben pedig – utalva Bryant pályafutása második felében viselt 24-es mezszámára – a drukkerek álló tapsviharral adóztak az emlékének. A hat és 13 éves kora között Olaszországban élő amerikai sportoló bevallottan Milan-szurkoló volt.

A találkozó hőse a török Hakan Calhanoglu volt, aki előbb a rendes játékidő ráadásában egy megpattanó lövéssel egyenlített, kicsikarva csapatának a hosszabbítást, majd ott egy gyors ellenakció végén ő szerzett vezetést a Milannak. A vörös-feketék utolsó találatát Zlatan Ibrahimovic szerezte – írja az MTI.

A Milan a Juventusszal találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon a Napoli ellenfele a Fiorentina-Internazionale párharc továbbjutója lesz a négy között.

Kiemelt fotó: Miguel MEDINA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik