Nemzetközi foci

Harmadosztályú csapat ellen szégyenült meg az Atlético

A Barcelona csak nagyon nehezen jutott tovább a harmadosztályú Ibiza ellen a Király Kupában, de Antoine Griezmann megmentette a csapatát a hatalmas blamától.

A Barca szenvedése intő jel lehetett a többi nagycsapat számára, de az Atlético Madrid hatalmasat perecelt a harmadosztályú Cultural Leonesa ellen. Pedig sima lett volna a meccs, ha az első félidőben Vitolo kihasználja a nagy ziccerét, vagy Héctor Herrera lövését nem védi bravúrral Lucas Gerard, a hazaiak francia kapusa.

A második félidő elején Sergio Benito révén rontott nagy ziccert a Leonesa, majd Gerard védett óriásit egy újabb Vitolo-helyzetnél. A 62. percben aztán megtört a jég, Ángel Correa Joao Félix remek passza után lőtte ki a jobb sarkot.

Az Atlético nem tudta egy újabb góllal lezárni a meccset, a felbátorodott hazai csapat pedig a hajrában egyenlített, Correa rövid felszabadítása után indult az akció, aminek a végén Julen Castaneda szerzett látványos kapásgólt.

Jöhetett a hosszabbítás, és egy újabb Leonesa-kapáslövés, amelyet Benito jegyzett, és amellyel a harmadosztályú brigád kipöckölte az Atléticót a kupából.

A nap valószínűleg legszebb gólját a Celta Vigo dán légiósa, Pione Sisto szerezte, aki gyönyörűen csavart a másodosztályú Mirandés kapujába.

A Celta ennek ellenére kikapott, a rendes játékidő utolsó negyedórája és a hosszabbítás igazi őrület volt, egyik csapat sem igazán védekezett már, csak rohamozott a győztes gólért, amit végül a Mirandés szerzett meg, amely egy büntetőt is elrontott a ráadásban.

Az Eibar is elvérzett a harmadosztályú Badajoz ellen, a Betis pedig büntetőkkel esett ki a Rayo Vallecano ellen, úgyhogy a csütörtökön pályára lépő öt élvonalbeli csapat közül mindössze a Leganes maradt talpon, amely utolsó előtti a LaLigában.

Király Kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért:

Ebro (III. osztályú) – Leganes 0-1
Mirandés (II.) – Celta Vigo 2-1 – hosszabbítás után
Badajoz (III.) – Eibar 3-1
Rayo Vallecano (II.) – Real Betis 2-2 – tizenegyesekkel: 4-2
Cultural Leonesa (III.) – Atlético Madrid 2-1 – hosszabbítás után

Kiemelt kép: CESAR MANSO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik