Nemzetközi foci sport

Klinsmann bosszúja űzte el a Hertha mellől Petry Zsoltot

Keresi a megoldást a klub.

Meglehetősen kacifántos történet bontakozik ki abból az interjúból, melyet a Nemzeti Sport készített Petry Zsolttal. A Hertha kapusedzőjével, tehetnénk hozzá, ám a helyzet ma már úgy áll: az U17-es együtteshez száműzött szakemberrel.

Az egykori magyar válogatott futballista Jürgen Klinsmann hatalomátvételével lett kegyvesztett. A döntés mögött Petry szerint egy korábbi konfliktus áll, a csatárként és edzőként is világhírű német szakember állítólag azért áll bosszút, amiért Jonathan fia nem kapott több lehetőséget a berlini csapatban.

A Petry Zsolt által elmondottak szerint Jürgen Klinsmann tavaly többször is igyekezett az együttesbe – a nagyok közé és az U23-as csapatba egyaránt – követelni a most 22 esztendős fiát, mindezt a Petrynek küldött SMS-ekben is nyomatékosította. Jonathan Klinsmann azóta távozott Berlinből, a svájci St. Gallenben szerepel (jobbára a kispadon ücsörög). A Hertha edzője viszont leszögezte, nincs szüksége a magyar kapusedzőre.

Petry helyzetét Michael Preetz sportigazgató igyekezett rendezni, múlt pénteken munkát ajánlott neki az U17-es együttesnél.

Az első csapat szakmai stábjába az U23-as együttes eddigi kapusedzője, Max Steinborn került, őt az U17-esek kapusedzője, Marc Regeler pótolja – akit meg én. Nyárig ez marad a felállás, utána meglátjuk, miként alakul Jürgen Klinsmann jövője a klubnál

– mondta Petry Zsolt a sportlapnak.

Kiemelt kép: BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!