Nemzetközi foci

Klinsmann bosszúja űzte el a Hertha mellől Petry Zsoltot

Keresi a megoldást a klub.

Meglehetősen kacifántos történet bontakozik ki abból az interjúból, melyet a Nemzeti Sport készített Petry Zsolttal. A Hertha kapusedzőjével, tehetnénk hozzá, ám a helyzet ma már úgy áll: az U17-es együtteshez száműzött szakemberrel.

Az egykori magyar válogatott futballista Jürgen Klinsmann hatalomátvételével lett kegyvesztett. A döntés mögött Petry szerint egy korábbi konfliktus áll, a csatárként és edzőként is világhírű német szakember állítólag azért áll bosszút, amiért Jonathan fia nem kapott több lehetőséget a berlini csapatban.

A Petry Zsolt által elmondottak szerint Jürgen Klinsmann tavaly többször is igyekezett az együttesbe – a nagyok közé és az U23-as csapatba egyaránt – követelni a most 22 esztendős fiát, mindezt a Petrynek küldött SMS-ekben is nyomatékosította. Jonathan Klinsmann azóta távozott Berlinből, a svájci St. Gallenben szerepel (jobbára a kispadon ücsörög). A Hertha edzője viszont leszögezte, nincs szüksége a magyar kapusedzőre.

Petry helyzetét Michael Preetz sportigazgató igyekezett rendezni, múlt pénteken munkát ajánlott neki az U17-es együttesnél.

Az első csapat szakmai stábjába az U23-as együttes eddigi kapusedzője, Max Steinborn került, őt az U17-esek kapusedzője, Marc Regeler pótolja – akit meg én. Nyárig ez marad a felállás, utána meglátjuk, miként alakul Jürgen Klinsmann jövője a klubnál

– mondta Petry Zsolt a sportlapnak.

Kiemelt kép: BRITTA PEDERSEN / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik