Nemzetközi foci

Barca: Timo Werner helyettesíti Suárezt?

A szurkolók Aubameyangnak örülnének, képbe került Piatek is.

Nem vitás, az FC Barcelonának óriási szüksége lenne egy új támadóra, aki gyorsan pótolni tudja a hónapokra harcképtelenné váló Luis Suárezt. Katalán sajtóhírek szerint hétfőn összeült a vezérkar, és megvitatta a csatárkérdést.

Állítólag felvetődött Timo Werner megszerzése, ami nem is csoda, hiszen a Leipzig német futballistája hónapok óta élete formájában teljesít: 18 Bundesliga-meccsen húsz találatnál jár ebben az évadban.

Az uruguayi klasszis térdműtétje után legalább négy hónapig nem léphet pályára. A Sport című lap szerint a katalánok eredetileg nem terveztek új igazolást a téli szünetben, de Suárez kiesésével változott a helyzet.

Werner – Gulácsi Péter és Orbán Willi csapattársa – augusztusban hosszabbította meg szerződését 2023-ig a lipcsei csapatnál, amely az élen áll a Bundesligában és nyolcaddöntős a Bajnokok Ligájában. A Barcelona sajtóhírek szerint maximum harmincmillió eurót áldozna Suárez pótlására, illetve kölcsönszerződésben gondolkodik.

A Mundo Deportivo közvélemény-kutatása szerint a szurkolók Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) szerződtetésének örülnének a legjobban, de az FCB radarjára felkerült Krzysztof Piatek (Milan) is.

Kiemelt kép: JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE

Olvasói sztorik