Nemzetközi foci

Saját kapusa is szívatta, mégis nyerni tudott az AC Milan

Az AC Milan hazai pályán 3-2-re legyőzte az Udinesét az olasz bajnokság 20. fordulójában. A milánóiak tavaly október először nyertek hazai pályán bajnokit.

60 ezer néző gyűlt össze, hogy megnézzék, amint Zlatan Ibrahimovic ismét kezd a San Siróban, 2012 óta először. Donnarumma azonban már a meccs elején nehéz helyzetbe hozta csapatát, ugyanis rosszul jött ki a kapujából egy előreívelt labdánál, Larsen így a hálóba lőtt a 6. percben.

Az Udinese akár tovább is növelhette volna az előnyét az első félidőben, de két nagy lehetőség is kimaradt. A szünetben rendezte a sorokat az AC Milan, a csereként beállt Rebic pedig a 48. percben kiegyenlített.  Hernandez találatával fordított a házigazda, de Lasagna egy 85. perces fejessel kiegyenlített.

Volt még fordulat a mérkőzésben, Rebic, aki a meccs hősévé vált, a 93. percben nyerte meg a meccset a Milannak.

Az AC Milan október óta először tudott ismét nyerni hazai pályán a Serie A-ban, akkor a sereghajtó SPAL-t sikerült verni. Azonban még így sem túl fényes a hazai mérleg a bajnokságban: tíz mérkőzésen ez csak a harmadik győzelem volt négy döntetlen és három vereség mellett. A Milan a nyolcadik, az Udinese a tizenharmadik a bajnokságban.

Eredmény – Serie A, 20. forduló

AC Milan – Udinese 3-2 (0-1)

Kiemelt kép: Mattia Ozbot/Soccrates/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik