Nemzetközi foci

Újabb Man. United-játékost igazol az Inter

Ashley Young csaknem egy évtized után búcsúzik.

Amíg Romelu Lukaku és Alexis Sánchez megszerzése teljességgel érthető volt, Ashley Young milánói igazolásán meglepődött a világ. Pedig szinte tény, a Manchester United 34 éves védője az Interben folytatja.

A BBC beszámolója szerint az olasz klub másfél millió eurót fizet, az összeg abban az esetben tovább nőhet, ha az Inter megnyeri a Serie A-t.

A 39-szeres angol válogatott Young – aki a mostani idényben a manchesteriek csapatkapitánya volt – nyolc és fél idény után távozik a „vörös ördögöktől”, akiknél 261 összecsapáson szerepelt. Manchesteri karrierje alatt angol bajnoki címet, FA-kupa-elsőséget, valamint Európa Liga-diadalt is ünnepelhetett a csapattal – írja az MTI.

A védő már a harmadik játékos, aki a Manchester Unitedtól az Interbe szerződik: a szezon előtt a belga Lukaku és a chilei Alexis– utóbbi kölcsönben – került az olasz bajnokságban második helyen álló együtteshez.

A hírek szerint az Inter nem áll le, nagy valószínűséggel ugyancsak a Premier League-ből szerzi meg Christian Eriksent (Tottenham) és Olivier Giroud-t (Chelsea).

A kiemelt képen balra Ashley Young. Fotó: OLI SCARFF / AFP

Olvasói sztorik