Nemzetközi foci bajnokok ligája

Megszavazták a szurkolók 2019 álomcsapatát

A Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpoolból öt játékos került be az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 2019-es álomcsapatába, amely több mint kétmillió szurkolói szavazat alapján alakult ki.

Az UEFA honlapján szerdán nyilvánosságra hozott tizenegynek szinte a teljes védelme az angol sztárcsapatból kerül ki – a kapuban a brazil Alisson, előtte az angol Trent Alexander-Arnold, a holland Virgil van Dijk és a skót Andy Robertson –, az egyetlen kakukktojás az Ajaxból a Juventushoz igazolt holland Matthijs de Ligt.

Egy liverpooli lett az év labdarúgója Angliában
Jordan Henderson mindenkit megelőzött.

Előttük ugyancsak egy examszterdami, a nyár óta már barcelonai holland Frenkie de Jong és a Manchester City belga ásza, Kevin De Bruyne foglal helyet a képzeletbeli csapatban.

A csatársort a lengyel Robert Lewandowski (Bayern München), a szenegáli Sadio Mané (FC Liverpool), a portugál Cristiano Ronaldo (Juventus) és az argentin Lionel Messi (FC Barcelona) alkotja.

Ronaldo már 14-edszer, Messi 11-edszer, hét játékos viszont – Alisson, Alexander-Arnold, de Ligt, Robertson, de Jong, Lewandowski és Mané – most először tagja a drukkerek csapatának.

Kiemelt kép: Paul ELLIS / AFP

Olvasói sztorik