Nemzetközi foci bajnokok ligája

Történelmi sikert ért el az FC Barcelona

A piszkos anyagiak.

Története során először a Barcelona lett a világ leggazdagabb futballklubja a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint. A katalánok 840,8 millió eurós, vagyis csaknem 282 milliárd forintos bevétellel zárták a 2018-19-es idényt, ami 150 milliós növekedést jelent az előző szezonhoz képest. A Barcelona ezzel az ősi rivális Real Madridot előzte meg, amely 757,3 milliós költségvetéssel található a lista második helyén.

A harmadik továbbra is a Manchester United 711,5 millió euróval, a negyedik helyet pedig a Bayern München foglalja el 660,1 millióval.

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool 604,7 millióval csak a hetedik, a Paris Saint-Germain (635,9 millió) és a Manchester City (610,6 millió) is megelőzi – írja az MTI.

A húsz leggazdagabb futballklub között két új név található: a francia Olympique Lyon a 17., az olasz SSC Napoli pedig a huszadik. Az első harmincat tekintve csak négy együttes van, amelyik nem az öt legnagyobb bajnokságból (angol, francia, német, olasz, spanyol) került ki: a holland Ajax Amsterdam (23.), a portugál Benfica (24.), az orosz Zenit (28.) és a portugál FC Porto (29.).

Kiemelt kép: Mikel Trigueros / NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik