Nemzetközi foci sport

Nem kizárt, hogy Mbappé és Neymar hamarosan ellenfelek lesznek

Mindkét párizsi világsztár ott akar lenni az olimpián.

Párizsi csapattársához, a világbajnok francia Kylian Mbappéhoz hasonlóan Neymar is szeretne részt venni az idei tokiói nyári olimpia labdarúgótornáján. Ha ez megvalósul, akár ellenfelekként is találkozhatnak majd a tornán.

A 27 éves brazil támadó erről a Paris Saint-Germain vasárnap esti bajnoki mérkőzése után nyilatkozott, hozzátéve, hogy a június 12. és július 12. között sorra kerülő Copa Américán, valamint a július 22-én kezdődő ötkarikás játékokon is futballozni szeretne, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Meglátjuk, hogyan alakul, és a klubbal is egyeztetnem kell még, de mindenképpen szeretnék segíteni a válogatottnak

– jelentette ki a világ legdrágább futballistája, aki a 2016-os riói olimpián aranyéremig vezette a brazil csapatot.

A 21 esztendős Mbappé decemberben azt mondta, pályafutása során legalább egyszer szerepelni akar az olimpián, de a döntés nem csak rajta múlik, és ha a PSG nem akarja, hogy ott legyen Tokióban, akkor nem fogja erőltetni a részvételt.

Mbappé ott akar lenni a 2020-as olimpián
Ha ez nem jön össze, akkor 2024-ben, Párizsban mindenképpen játszana.

Az Európa-bajnokságot a Copa Américához hasonlóan június 12. és július 12. között rendezik, az ötkarikás labdarúgótorna közben pedig már a francia bajnokság is kezdetét veszi.

Kiemelt kép: FRANCK FIFE / AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!