Nemzetközi foci

Xavi két ajánlatot is kapott a Barcelonától

Spanyol lapok állítják: vasárnap estig kell választ adnia a klub vezetőinek.

Spanyol beszámolók szerint Katarban tárgyalt az FC Barcelona vezetősége és Xavi Hernández az együttes vezetőedzői posztjáról. Több lap is azt írja: a klublegenda válthatja Ernesto Valverdét a katalánok kispadján.

Xavi jelenlegi klubja, az al-Szadd állítólag már el is köszönt a spanyol szakembertől: Muhammad Gulam al-Balusi sportigazgató sok sikert kívánt az edzőnek.

A beszámolók egyelőre csak találgatnak, hogy vajon már a szezon közben átveszi a spanyol listavezető irányítását a 39 éves szakember, vagy megvárják a nyarat, és akkor adják át neki a kispadot. Lapértesülések szerint a Barcánál hétfőre hívták össze a vezetőséget, akkor dőlhet el, Valverde megy vagy marad.

A Marca értesülése is egybecseng a fentiekkel: a lap azt írja, Xavitól vasárnap estig vár választ a klub. Választási lehetőséget is kapott: ha elfogadja a két és féléves szerződést, akkor Valverdétől azonnal elköszönnek, de azt az opciót is felkínálták neki, hogy nyártól vegye át a kispadot – a Marca utóbbi verziót tartja esélyesebbnek.

Kiemelt kép: Karim Jaafar/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik