Nemzetközi foci sport

Újra a Barcához került a középpályás, akit elítéltek fegyverbirtoklásért

Az elmúlt két évet kölcsönben a Basaksehir együttesénél töltő Arda Turan visszatér az FC Barcelonához, miután kérte a kölcsönadásának a felfüggesztését a török egyesülettől. Ennek ellenére a 32 éves játékos várhatóan nem sok időt tölt Katalóniában – írja az eurobarca.hu.

Arda Turan 2015-ben igazolt a Barçához, az első félévben nem játszhatott a klub átigazolási tilalma miatt, utána pedig sem Luis Enrique, sem pedig Ernesto Valverde edzőnél nem tudott hasznos tagja lenni a gárdának, így 2018 januárjában a klub kölcsönadta őt a török Basaksehirnek.

Turan hiába a török labdarúgás egyik legnagyobb jelenkori játékosa, az elmúlt időszakban már nem csak a futballra koncentrált, így nem tudta olyan mértékben segíteni a Basaksehir pályán való előrejutását, mint ahogy azt remélték tőle. Idén mindössze 12 meccsen léphetett pályára, ezeken egyetlen egy gólt vagy gólpasszt sem jegyez. Nem véletlen tehát, hogy Turan kérte a szerződésének a felbontását, amire a klubelnök rá is bólintott, így a középpályás hivatalosan ismét a Barcelona játékosa.

Három játékost figyel Real Madrid
A spanyolok arra készülnek, hogy lerabolják a Lille-t.

Ennek ellenére nagy a valószínűsége, hogy Turan nemhogy meccsen nem lép újra pályára a gránátvörös-kék mezben, de még csak az edzésen sem fog megjelenni, ugyanis a török média értesülései szerint a Galatasaray közel áll ahhoz, hogy kölcsönvegye a futballistát, akinek katalóniai szerződése 2020 nyaráig szól.

Turan nem csak sportszakmailag van lejtmenetben, de a magánéletétől is hangos volt a sajtó: nemrég két év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték engedély nélküli fegyverbirtoklásért, ráadásul el is sütötte azt egy kórházban a földre célozva, miután összetűzésbe keveredett egy török énekessel egy szórakozóhelyen.

Az incidens után mindkét személyt bevitték a kórházba ápolásra, és ekkor dördült el a pisztoly. Arda csak azért úszta meg az esetet felfüggesztett büntetéssel, mert lemondott a fellebbezésről.

Kiemelt kép: Moncho Fuentes / ANADOLU AGENCY

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!