Nemzetközi foci

Újra a Barcához került a középpályás, akit elítéltek fegyverbirtoklásért

Az elmúlt két évet kölcsönben a Basaksehir együttesénél töltő Arda Turan visszatér az FC Barcelonához, miután kérte a kölcsönadásának a felfüggesztését a török egyesülettől. Ennek ellenére a 32 éves játékos várhatóan nem sok időt tölt Katalóniában – írja az eurobarca.hu.

Arda Turan 2015-ben igazolt a Barçához, az első félévben nem játszhatott a klub átigazolási tilalma miatt, utána pedig sem Luis Enrique, sem pedig Ernesto Valverde edzőnél nem tudott hasznos tagja lenni a gárdának, így 2018 januárjában a klub kölcsönadta őt a török Basaksehirnek.

Turan hiába a török labdarúgás egyik legnagyobb jelenkori játékosa, az elmúlt időszakban már nem csak a futballra koncentrált, így nem tudta olyan mértékben segíteni a Basaksehir pályán való előrejutását, mint ahogy azt remélték tőle. Idén mindössze 12 meccsen léphetett pályára, ezeken egyetlen egy gólt vagy gólpasszt sem jegyez. Nem véletlen tehát, hogy Turan kérte a szerződésének a felbontását, amire a klubelnök rá is bólintott, így a középpályás hivatalosan ismét a Barcelona játékosa.

Három játékost figyel Real Madrid
A spanyolok arra készülnek, hogy lerabolják a Lille-t.

Ennek ellenére nagy a valószínűsége, hogy Turan nemhogy meccsen nem lép újra pályára a gránátvörös-kék mezben, de még csak az edzésen sem fog megjelenni, ugyanis a török média értesülései szerint a Galatasaray közel áll ahhoz, hogy kölcsönvegye a futballistát, akinek katalóniai szerződése 2020 nyaráig szól.

Turan nem csak sportszakmailag van lejtmenetben, de a magánéletétől is hangos volt a sajtó: nemrég két év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték engedély nélküli fegyverbirtoklásért, ráadásul el is sütötte azt egy kórházban a földre célozva, miután összetűzésbe keveredett egy török énekessel egy szórakozóhelyen.

Az incidens után mindkét személyt bevitték a kórházba ápolásra, és ekkor dördült el a pisztoly. Arda csak azért úszta meg az esetet felfüggesztett büntetéssel, mert lemondott a fellebbezésről.

Kiemelt kép: Moncho Fuentes / ANADOLU AGENCY

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik