Nemzetközi foci

Eladják az Újpestet? Indulatos közleményben reagált a tulajdonos

„Efféle pletykák mindig is voltak és lesznek.”

Belgiumban biztosra veszik, hogy a Duchatelet-család eladja az Újpestet – ezzel a címmel jelent meg cikk tegnap az m4sport.hu-n.

A Duchatelet-féle üzletpolitika nem működik. Azért vásároltak klubokat Európa-szerte, hogy létrehozzanak egy olyan piramisrendszert, amelyet a Pozzo-család épített az Udinesével, a Granadával, illetve a Watforddal. De ez nem így működik, saját klubjai nem hoztak sikereket

– nyilatkozta a tévének a belga Le Soir című lap szakírója, Stephane Vande Velde.

„Roland Duchatelet Belgiumban nem lehetett boldog, mert a szurkolók nem szerették őt. A rá nehezedő nyomás miatt végül eladta a klubot (Standard Liége). Ez volt az első igazi kudarca. Később a többi klubnál is ugyanez a helyzet alakult ki. Duchatelet szerette volna az angol Charltont feljuttatni a Premier League-be, ehelyett visszaestek a harmadosztályba. Onnantól új befektetők érkezését várta a csapat felvásárlása ügyében, de csak két évvel később, decemberben tudta eladni tulajdonjogát. A spanyol Alcorcón is hasonló sorsra jutott tavaly nyáron. A következő lépése az lesz, hogy megváljon a német Carl Zeiss Jenától és az Újpesttől, hiszen már csak ennek a két klubnak a tulajdonosa. Azonban egyik csapat sem száz százalékban az ő tulajdona, hanem részben fiáé, Roderické, aki viszont folytatná a család munkáját, Roland viszont nem akarja ezt.”

A Jena a német harmadosztály utolsó helyén áll, ami nyilván nem felel meg az eredeti elképzeléseiknek. Eredetileg az volt a cél, hogy legyen egy csapatuk a Premier League-ben, a Charlton, ami nem sikerült. Legyen egy ütőképes belga csapatuk, a Standard Liége, de ez sem jött össze. Legyen az övék Magyarország legjobb csapata, de ez sem sikerült. Legyen egy első vagy másodosztályú klubjuk Németországban és Spanyolországban. Újabb kudarc érte őket. Lehetetlenné vált a család számára, hogy folytassák az üzletet.

Ezekre a kijelentésekre reagált a klub honlapján közleményben Roderick Duchatelet tulajdonos.

Ahogy az lenni szokott, a Stephane Vande Velde által közölt nyilatkozatok egyáltalán nincsenek alátámasztva valós tényekkel, vagy megfelelő információkkal az említett esetekkel kapcsolatosan. Afféle üres fecsegéshez hasonlítható, mint amilyen ittas emberek közt zajlik egy bárpultnál. Ha valaki utánajárna ennek az újságírónak, rögtön kiderülne, hogy Belgiumban az úriember nem mérvadó és nem veszik komolyan. Szakmai pályafutásának csúcsa a tegnapi, Magyar Televízióban való szereplés. Személyes bosszúhadjáratot folytat a családunk ellen, amiért nyilvánosan inkompetensnek neveztük, mivel pontosan az is.

Hírek keringenek arról is, hogy a klub eladása már folyamatban van. Duchatelet ezt is kommentálta.

Efféle pletykák mindig is voltak és lesznek. A klub eladására akkor kerülhet sor, ha megfelelő árajánlat érkezik rá, ahogy az minden más labdarúgó klubnál is történik.

Kiemelt kép: MTI / ILLYÉS TIBOR

Olvasói sztorik