Nemzetközi foci

Kínos MU-mutató: egy lövés sem találta el a Wolves kapuját

Rashford kapufája nem számít.

A Manchester United 0–0-ás döntetlent játszott idegenben a Wolverhampton otthonában az FA-kupa harmadik fordulójában. A gól nélküli döntetlennel végződő találkozó érthetően nem a szurkolók kedvence, főleg, hogy a „vörös ördögök” egyszer sem találták el az ellenfelük kapuját.

Hogy még inkább kontextusba helyezzük a történteket: a Manchester Uniteddel legutóbb öt éve fordult elő, hogy ne találta volna el legalább egyszer az ellenfél kapuját FA-kupa-meccsen.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Marcus Rashford egyszer telibe lőtte a kapufát a második félidőben, de a hivatalos statisztikák szerint ez nem számít kaput eltaláló löketnek. A legnagyobb lehetőség a meccsen mégis a hazaiak előtt adódott, akik a gólvonalon is átjuttatták a labdát, de a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

További érdekes statisztikák az összecsapásról

  • Az összes sorozatot figyelembe véve ebben az évadban ez volt a második olyan meccse Ole Gunnar Solskjaer játékosainak, amikor nem találták el a kaput (az Európa Liga csoportkörében az AZ Alkmaar elleni 0–0-ás döntetlen alkalmával sem).
  • A „farkasok” már öt mérkőzés óta veretlenek a Uniteddel szemben (két győzelem, három döntetlen). A leghosszabb sorozatuk még 1959 és 1962 között volt, akkor hatmeccsesre nyúlt.
  • A Manchester United 14 találkozó után nem tudott gólt szerezni a Wolves ellen, legutoljára 2004-ben fordult ez elő, akkor 1–0 lett a végeredmény.
  • A 2012-2013-as szezon óta ez az első alkalom, hogy az MU-nak újra kell játszania a harmadik fordulós FA-kupa-meccset.
  • A Wolverhampton játékosa, Romain Saiss a 11. lapját gyűjtötte be az összecsapáson az összes sorozatot figyelembe véve (tíz sárga, egy piros), ami a legtöbb ebben az évadban a Premier League-futballisták között.

Kiemelt kép: JUSTIN TALLIS / AFP

Olvasói sztorik