Nemzetközi foci

Korábbi játékosa öngóljával nyert a Real Madrid

David Soria a saját kapujába öklözte a labdát. A vége 0-3 lett.

A Real Madrid a Getafe otthonában kezdte a 2020-as évet a spanyol bajnokságban. Az ellenfél a szezon során várakozáson felül szerepel, a forduló előtt a hatodik helyen állt, ráadásul a két együttes legutóbbi mérkőzése tavaly tavasszal gól nélküli döntetlennel zárult, ugyancsak a Getafe pályaválasztásával.

A meccs első félidejében a madridiak szereztek vezetést, méghozzá egy szerencsétlen öngóllal: a Getafe kapusa, David Soria – aki egyébként Real-nevelés, hét éve, 19 esztendősen hagyta el a klubot – saját kapujába öklözte a labdát (0-1).

A gól előtt Raphaël Varane elől ütötte el a labdát a kapus, ám a világbajnok francia védő később egyedül is megoldotta a feladatát: a második játékrészben fejjel talált be.

Amikor pedig már mindenki a meccs végét várta, Luka Modric másképp gondolta: a 96. percben egy tökéletes kontra végén rúgatott gólt vele Federico Valverde (0-3).

A Real három döntetlen után tudott ismét nyerni a La Ligában, amelyben immár tíz mérkőzés óta veretlen.

A másik már lejátszott szombati mérkőzésen a Valencia egygólos győzelmet aratott a vendég Eibar felett a bajnokság 19. fordulójában. A hazaiak sikerükkel öt találkozó óta veretlenek a La Ligában.

La Liga, 19. forduló:

Valencia–Eibar 1-0 (1-0)
Getafe–Real Madrid 0-3 (0-1)

 

Korábban:
Sevilla–Athletic Bilbao 1-1 (0-1)
Valladolid–Leganés 2-2 (1-2)

Később,
18.30: Atlético Madrid–Levante
21.00: Espanyol–Barcelona
Vasárnap,
12.00: Granada–Real Mallorca
14.00: Real Sociedad–Villarreal
16.00: Alavés–Real Betis
21.00: Celta Vigo–Osasuna

Kiemelt kép: Jose Breton / NurPhoto

Olvasói sztorik