Nemzetközi foci

Igazolt a Bayern, megtalálták Neuer utódját

Alexander Nübel a Schalkéból érkezik a nyáron.

A Bayern München labdarúgócsapata felkészült Manuel Neuer pótlására, ugyanis nyártól leigazolta a Schalke 04 tehetséges kapusát, Alexander Nübelt.

A gelsenkircheniek 23 éves hálóőrének június 30-án lejár a szerződése, így a bajoroknak nem kellett fizetniük érte. A Bayern szombati bejelentése szerint Nübel öt évre írt alá.

A Schalke 04 minden megpróbált, hogy megtartsa a korábbi U21-es válogatott játékosát, aki közben a gárda csapatkapitánya is lett, de végül decemberben visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A Kicker című lap értesülése szerint Nübel iránt az FC Barcelona, az Atlético Madrid és az AC Milan is élénken érdeklődött. A szombati bejelentés után az is napvilágra került, hogy már nem Nübel a Schalke csapatkapitánya.

Közösen úgy döntöttünk, hogy Alex lemond erről a posztról. Minden szempontból megvizsgáltuk a helyzetet, és arra jutottunk, hogy a csapat szempontjából ez a lépés lesz a legjobb. Ha megtartaná a kapitányi karszalagot, az nyugtalanságot szülhetne

– mondta az együttes vezetőedzője, David Wagner.

A Bayern jelenlegi első számú kapusának, a 33 éves Neuernek 2023-ig érvényes a megállapodása. A 93-szoros válogatott világbajnok játékos 2011-ben szintén a Schalkétól érkezett a Bayernhez.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik