Nemzetközi foci

Megható: valóra váltotta elhunyt kisfia álmát az edző, aki bajnok lett

Tizenhárom év után teljesítette fia utolsó kívánságát a mexikói Monterrey trénere.

Az utolsó napra maradt a 2019-es esztendő legmeghatóbb focitörténete. A mexikói Monterrey vezetőedzője, Antonio Mohamed elhunyt kisfia utolsó kívánságát váltotta valóra azzal, hogy megnyerte csapatával a mexikói bajnokságot.

Az egykori argentin válogatott játékos karrierje nagy részét Mexikóban töltötte, így kisfia, Farid a Monterrey csapatának kezdett el szurkolni már nagyon fiatal korában. Amikor Antonio a játékos pályafutása után edzőnek állt, akkor a fiú megígértette vele, hogy váltsa valóra álmát és vezesse bajnoki címig kedvenc együttesét, a Monterreyt.

Nem sokkal később ez az ígéret mindennél fontosabb lett az edző életében, ugyanis 2006-ban egy szörnyű tragédia következtében elveszítette kilencéves kisfiát: Németországban busz balesetet szenvedtek, az edző életét meg tudták menteni, a kisfiúét azonban nem.

Gyermeke elveszítése után Mohamed arra tette fel az életét, hogy megtartsa fiának tett ígéretét. A 49 éves trénert októberben másodszor nevezték ki a Monterrey vezetőedzőjének, majd a csapat éppen bejutott a rájátszásba, ahol óriási menetelés után a döntőben legyőzte büntetőkkel az Americát, így megnyerték a bajnokságot.

Antonio Mohamed tehát 13 évvel a tragédia után teljesítette fia utolsó kívánságát.

Kiemelt kép: KARIM JAAFAR / AFP

Olvasói sztorik