Nemzetközi foci

Már Henryt is Valverde utódjaként emlegetik Barcelonában

Inog a kispad.

Alighanem kevesen vannak Barcelonában, akik biztosra vennék, hogy a következő évadban is Ernesto Valverde irányítja az együttest. A Cadena Ser rádiócsatorna már korábban megszellőztette, az FCB igazgatótanácsának jelentős része úgy véli, a klubhoz való kötődésnél is fontosabb, hogy olyan edző érkezzen, aki képes felrázni a csapatot.

A Mundo Deportivo számára készített közvélemény-kutatás szerint a barcelonaiak nyolcvan (!) százaléka azt szeretné, ha az új szezonban nem Valverde irányítaná az együttest. A preferált új szakvezetők: Jürgen Klopp (33.6 százalék), Ronald Koeman (31.9) és Robert Martínez (17.2).

A Sport sem akar lemaradni: bedobta Thierry Henry nevét, illetve esetleges szerepvállalását. A korábbi világklasszis csatár az MLS-ben szereplő Montreal Impact szakvezetője, ám ez aligha lenne akadály, ha valóban Barcelonába csábítanák. Henry – aki 2007 és 2010 közt futballozott a Barcában – a belga válogatott másodedzőjeként, illetve a Monaco trénereként bontogatta a szárnyait az utóbbi években.

Kiemelt kép: SEBASTIEN ST-JEAN / AFP

Olvasói sztorik