Nemzetközi foci

Sorban rúgják ki az edzőket karácsony után

Jardim után Pellegrini és Motta is munkanélküli lett.

Megírtuk: Leonardo Jardim vezetőedzőt másodszor is menesztette az AS Monaco szombaton. Bár a hetedik helyezett csapat 5-1-re legyőzte a Lille-t egy héttel ezelőtt, a francia élvonal idei utolsó fordulójában, a klub tulajdonosa elküldte a portugál szakvezetőt.

Európa más pontjain is a karácsony utáni időszakot választották az edzőcserére.

Manuel Pellegrinit az angol bajnokság élvonalában szereplő West Ham United menesztette. A londoni klub közleménye szerint a vezetőség úgy vélte, változásra van szükség annak érdekében, hogy a csapat elérje a szezon előtt kitűzött célokat.

A tavaly májusban kinevezett chilei szakvezető irányításával a West Ham 64 mérkőzést játszott, ezek közül 24-et nyert meg, és 11 döntetlen mellett 29-et veszített el. Utolsó meccse a szombati, Leicester City elleni bajnoki volt, amelyet együttese 2-1-re elveszített.

A londoni klub egyelőre nem nevezte meg a szakember utódját. A 66 éves Pellegrini korábban a többi között a River Plate, a Villarreal, a Real Madrid és a Manchester City csapatát is irányította.

Emellett menesztette Thiago Motta vezetőedzőt is az olasz bajnokságban sereghajtó Genoa, az új tréner Davide Nicola lett.

A 46 éves Nicola 1992 és 2001 között 166 bajnoki mérkőzésen szerepelt a Genoa színeiben, edzőként pedig már öt olasz csapatot irányított. Szerződése az idény végéig szól, és bennmaradás esetén egy évvel meghosszabbítható.

A Genoa két győzelemmel, öt döntetlennel és tíz vereséggel a tabella utolsó helyén áll. Az idei évet Cesare Prandelli irányításával kezdte az együttes, őt június közepén Aurelio Andreazzoli váltotta, a most menesztett Motta pedig október 22-én vette át a csapatot, vagyis Nicola már a negyedik vezetőedző egy éven belül.

Kiemelt kép: BEN STANSALL / AFP

Olvasói sztorik