Nemzetközi foci

Nagy lépést tehet a bajnoki cím felé a Liverpool

Fontos meccseket játszik a BL-győztes a karácsonyi időszakban.

A szokásos mérkőzésdömpinggel zárul az óév, illetve kezdődik az új az angol labdarúgó-bajnokságban, amelyben nyolc napon belül három teljes fordulót bonyolítanak le.

Az éllovas Liverpool a klubvilágbajnokság megnyerése után ebben az időszakban komoly lépést tehet a bajnoki cím felé, ha sikerrel veszi a következő akadályokat. Ugyanakkor meglehetősen nehéznek tűnik a feladata, mert a bő élcsoportba tartozó csapatokkal találkozik. A sort karácsony másnapján a második helyezettel vívandó leicesteri rangadó nyitja, majd következik a hatodik pozíciót elfoglaló Wolverhampton elleni hazai mérkőzés 29-én, január 2-án pedig ugyancsak otthon játszik a BL-győztes az ötödik helyezett Sheffield Uniteddel.

A Liverpoolnak tíz pont az előnye a Leicesterrel és 11 a címvédő Manchester Cityvel szemben úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Amennyiben a különbség megmarad vagy nő, komoly esély nyílik rá, hogy Jürgen Klopp csapata angol bajnok legyen. A Liverpoolnak ez legutóbb 1990-ben sikerült – adta hírül az MTI.

Kiemelt kép: firo Sportphoto / mexsport / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik