Nemzetközi foci

Lőw Zsolt a jelölt az egyik legnépszerűbb német csapat kispadjára

Lőw Zsolt lehet a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő VfB Stuttgart vezetőpedzője, írja az MTI. A lehetőségről a Stuttgarter Zeitung keddi számában írtak, azzal a kiegészítéssel, hogy

a klubvezetők egyelőre nem vették fel a kapcsolatot a 40 éves magyar szakemberrel.

Lőw jelenleg a francia bajnok Paris Saint-Germain csapatánál dolgozik Thomas Tuchel segítőjeként, és a vezetőedzőhöz hasonlóan 2021 nyaráig érvényes a szerződése.

Bár a VfB Stuttgart a harmadik, osztályozót érő helyen áll a Bundesliga 2-ben, a klubvezetők az utóbbi hetek visszafogott eredményeit látva hétfőn kirúgták a nyáron szerződtetett Tim Waltert. Thomas Hitzlsperger kiemelte: veszélyben érezték céljaik elérését, ezért a váltás mellett döntöttek.

A Kicker úgy tudja, hogy Sandro Schwarz és Markus Anfang neve is felmerült a lehetséges utódok között. A Stuttgarter Zeitung információi szerint azonban egyikükkel sem számolnak az ötszörös – legutóbb 2007-ben aranyérmes – német bajnoknál, amely az előző idény végén az osztályozón bukta el élvonalbeli tagságát az Union Berlinnel szemben.

A Stuttgart Németország egyik legnépszerűbb klubja, a másodosztályban is 51 ezer feletti az átlagnézőszám a hazai mérkőzéseken. Ez az élvonalban is a negyedik legjobb mutató lenne.

Kiemelt kép: DOMINIQUE FAGET / AFP

Olvasói sztorik