Nemzetközi foci

Lampard és a Chelsea oktatta Mourinho Tottenhamjét

Szon piros lapot kapott, Willian duplájával nyert a Chelsea.

A José Mourinho vezette Tottenham a portugál menedzser korábbi csapatát, a Chelsea-t látta vendégül a Premier League 18- fordulójának rangadóján. Az összecsapás elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést és beszorították az álmosan kezdő Spurst. A fölénynek meg is lett az eredménye: a 12. percben egy szöglet után Willian bombázott a hosszú sarokba.

Továbbra is a Chelsea akarata érvényesült, a Tottenham 25 perc elteltével adott életjelet: egy percen belül Harry Kane és Szon Hungmin is fölé bombázott. Ezeket leszámítva teljes csődöt mondott az első félidőben a Spurs, ráadásul a játékrész hosszabbításában Gazzaniga kapus durván letarolta Marcos Alonsót, így Willian büntetőből duplázott.

A második félidőben még nehezebb helyzetbe került a Tottenham, amely Szon kiállítása miatt emberhátrányba került: videobírózás után tisztán látszott, hogy a koreai egy ütközés után szándékosan belerúgott Rüdiger hasába.

A Spursnek jóformán esélye sem volt a gólszerzésre, Frank Lampard tökéletes taktikát dolgozott ki egykori mesterével szemben, így a Chelsea simán megnyerte a rangadót.

Willian, 0-1

Willian, 0-2

Szon kiállítása

Premier League, 18. forduló

Watford–Manchester United 2-0 (0-0)
Tottenham–Chelsea 0-2 (0-2)

Olvasói sztorik