Nemzetközi foci

Szombat este dőlt el Arturo Vidal sorsa?

Az Inter nagyon akarja, úgy tűnik, a Barca nem adja.

A tekintélyes La Gazzetta dello Sport robbantotta a transzferbombát: Antonio Conte már a következő, január 6-i mérkőzésen szeretné az Interben tudni Arturo Vidalt. Ez meglehetősen merész elképzelés, még akkor is, ha a milánóiak állítólag húszmillió eurót fizetnének azért, hogy kölcsönvehessék a chilei futballistát.

Igen ám, de az FC Barcelona most éppen úgy véli, szüksége van Vidalra. Nem volt ez mindig így. Az elmúlt hetekben másról sem lehetett hallani, mint a 32 esztendős középpályás búcsújáról. Vidal a hírek szerint egyáltalán nem elégedett a spanyolországi játékperceivel, és minden jel abba az irányba mutatott, hogy Ernesto Valverde edző sem ragaszkodik hozzá.

Csakhogy Vidal jó szokásához híven oroszlánként harcolt, betalált a szombati, Alavés elleni bajnoki találkozón is. Szinte hihetetlen, a chilei a Barca negyedik legeredményesebb játékosa a LaLiga most futó idényében, az öt találatánál csak a nagy hármas (Messi, Suárez, Griezmann) tud többet.

A Mundo Deportivo című lap szerint Fernando Felicevich ügynök a héten Barcelonában kereste az olaszországi kilépés lehetőségeit a katalán vezérkarral, ám a szombat sok mindent megváltoztathatott. Ne feledjük, a Camp Nou lelátóin hosszan zúgott az „Arturo Vidal, Arturo Vidal” rigmus. A nagy harcost érezhetően kedvelik a szurkolók; csak nem hibázik akkorát a Barca, hogy lemond róla…

Kiemelt kép: ADRIA PUIG / ANADOLU AGENCY

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik