Nemzetközi foci

Igazi szenzáció: Haaland az év legjobbja az osztrákoknál

A búcsúja előtt még bezsebelt egy díjat?

Januárban csatlakozott a klubhoz, a 2019-20-as idényben ipari tempóban termelte a gólokat, majd az év végén learatta a babért: Erling Haalandot, a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg csatárát választották meg az Év labdarúgójának Ausztriában.

Az osztrák hírügynökség által szervezett voksoláson a 19 éves norvég csillag – Szoboszlai Dominik csapattársa – mögött a 2017-ben első Marcel Sabitzer (RB Leipzig) végzett másodikként, a 2011 és 2016 között sorozatban hatszor a legjobbnak választott David Alaba (Bayern München) pedig harmadikként.

A sorrend a 12 élvonalbeli osztrák labdarúgócsapat vezetőedzőinek szavazatai alapján alakult ki, Haaland 27 pontot gyűjtött, Sabitzernek 15, Alabának 11 jött össze – írja az MTI.

A kétszeres norvég válogatott Haaland a német Steffen Hofmann 2009-es sikere óta az első külföldi játékos, akit az év legjobbjának választottak Ausztriában.

A támadó a Bajnokok Ligája csoportkörében szerzett nyolc góljával számos európai nagy klub figyelmét felkeltette, több angol együttes mellett szívesen látná (s talán már januárban elviszi) az RB Leipzig és a Dortmund is.

Kiemelt kép: JOE KLAMAR / AFP

Olvasói sztorik