Nemzetközi foci

El Clásico: harc volt, gól nem

Nem bírt egymással a Barcelona és a Real Madrid.

Nem született gól a LaLiga csúcsrangadóján, így az FC Barcelona maradt a táblázat élén. A mérkőzésen mindkét csapatnak akadtak gólszerzési lehetőségei. Leo Messi olyan helyzetben hibázott, amiben ritkán szokott. Gareth Bale találatánál a játékvezető asszisztense szúrta ki azt a három centit, amivel előbbre volt a Real Madrid támadója, így érvénytelenítette a gólt.

A mérkőzés legnagyobb mentése Gerard Piqué nevéhez fűződik, aki a találkozó első félidejében – hatalmas bravúrral – fejelte ki a gólvonalról Benzema fejesét. Igaz nem sokkal maradt le – a nagy mentések versenyében – Sergio Ramos sem, akinek saját csapattársa lövését kellett kivágni a kapu torkából.

A szokásosnál is feszültebb hangulatú mérkőzésen, igazságos eredmény született.

Leo Messi hatalmas helyzete:

Ezt a Bale-gólt nem adták meg:

Ez volt Ramos mentése:

Ez pedig Piqué akrobatikus mutatványa:

Pique goal line clearance vs Real Madrid from r/soccer

A statisztikák szerint mezőnyben enyhe katalán fölény mutatkozott – 54 százalékos labdabirtoklás –, kapura azonban a fővárosiak voltak veszélyesebbek: 16 kísérletükkel szemben a hazaiaktól 9 próbálkozást láthatott a 93 és fél ezer néző – írja az MTI.

Legutóbb 2002 novemberében, ugyancsak Barcelonában nem született gól a két együttes találkozóján. A La Ligában 72 barcelonai és ugyancsak 72 madridi siker mellett ez volt a 35. döntetlen. A csapatkapitányok közül a madridi Sergio Ramos rekordot jelentő 43. El Clásicóján lépett pályára. Katalán részről Lionel Messi 42. alkalommal szerepelt a királyi gárda ellen, ezzel – négyes holtversenyben – második az örökranglistán.

LaLiga, 10.forduló

FC Barcelona – Real Madrid 0-0 (0-0)

Kiemelt fotó: Jose Breton / NurPhoto

Olvasói sztorik