Nemzetközi foci

5-0-s vereség után még egy csapatot sem dicsértek ennyire

Hiába fakadt ki többször is Jürgen Klopp, az angol szövetséget nem hatotta meg a Liverpool edzőjének panaszkodása, így maradt az eredeti időpontban az Aston Villa elleni Ligakupa-meccs. Ami azt eredményezte, hogy a Liverpool a tartalékcsapatával állt ki, mivel Mohamed Szalah és a többiek Katarban tartózkodnak a klubvilágbajnokságon, ahol szerdán a mexikói Monterrey ellen lépnek pályára.

A tarcsinak semmi esélye nem volt, a Villa az első félidőben berámolt négy gólt, végül 5-0-val jutott az elődöntőbe.  A Poolt az U23-as csapat edzője, Neil Critchley irányította, aki 19 év és 182 nap átlagéletkorú brigádot küldött pályára és úgy véli, ez volt a lehető legjobb megoldás.

Próbálja valaki azt mondani ezeknek a srácoknak, hogy pocsék estéjük volt. A meccs után egy minden elsöprő érzés dolgozott bennem, ez pedig a büszkeség volt

– nyilatkozta Critchley.

Az Aston Villa edzője, Dean Smith a meccs után átment a Liverpool öltözőjébe, ahol elismeréssel szólt a fiatalok teljesítményéről.

„Dolgoztam már ilyen korú futballistákkal, és nagyszerű volt látni őket a pályán, nekünk pedig nagyon oda kellett figyelnünk. Furcsa meccs volt, talán a legfurcsább negyeddöntő, amin szerepeltem. A Liverpool-játékosok technikásak voltak, taktikailag is fel voltak készítve, időnként nagyon megnehezítették a dolgunkat” – udvarolt az ellenfélnek Smith.

A Liverpool 127 éves történetében a mostani volt a legfiatalabb csapat, amely pályára lépett. A 22 éves Pedro Chirivella és Isaac Christie-Davies volt a két rangidős, a csatársorban pedig a 16 éves Harvey Elliott, a nála egy évvel idősebb Tom Hill, valamint a 18 esztendős Luis Longstaff kapott szerepet. Az említettek közül Chirivella játszott a legtöbbször a Liverpool első csapatában, de ő is mindössze hétszer kapott lehetőséget.

Kiemelt kép: PAUL ELLIS / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik