Nemzetközi foci

Olcsón megúszta a Schalke brutális kapusa

Négy meccsre eltiltották és pénzbírsággal sújtották a Schalke kapusát, Alexander Nübelt, aki a vasárnapi, Eintracht Frankfurt elleni bajnokin brutálisan belerúgott az ellenfél játékosába, Mijat Gacinovicba.

Horror a Bundesligában: mellkason talpalta ellenfelét a Schalke kapusa
Alexander Nübelnek teljesen elmentek otthonról.

A 23 éves csapatkapitány kifutott a kapujából és megpróbálta elrúgni a labdát a középpályás elől, eközben azonban nyújtott lábbal beleszállt riválisa mellkasába. A megmozdulásért egyből piros lapot kapott, miközben Gacinovicnak több bordája zúzódott és több helyen felszakadt a bőre.

Nübel (aki 12 ezer eurós bírságot is fizethet) így kihagyja az év utolsó két mérkőzését a Wolfsburg és a Freiburg ellen, és nem játszhat januárban a Mönchengladbach és a Bayern München ellen.

Leszámítva Levan Kobiasvili 2012-es bíróverését, amiért fél év eltiltást kapott (a Hertha játékosaként a Düsseldorf elleni osztályozó után ököllel tarkón vágta Wolfgang Starkot), ez a Bundesliga történetének egyik leghosszabb eltiltása.

A rekordot az egykori német válogatott kapus, Uli Stein tartja, aki az 1987-es német Szuperkupa-döntőn leütötte a Bayern München csatárát, Jürgen Wegmannt, amiért tízhetes eltiltást kapott.

Kiemelt fotó: Rolf Vennenbernd/dpa 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik