Nemzetközi foci

Lebuktak? Manchesterből érkezhet az Arsenal új edzője

Egy fotó miatt magyarázkodhat a City trénere, Mikel Arteta.

A SkySports azt írja, a Manchester Citynél segédedzőként dolgozó Mikel Arteta az első számú jelölt az Arsenal kispadjára. A lap egy fotót is közölt, melyet állítólag a korábbi játékos házánál készítettek hétfőn hajnalban, miközben éppen az Arsenal képviselői távoztak onnan.

A Sky azt írja, az eset miatt a City vezetői is magyarázatot várnak alkalmazottjuktól, szeretnék tisztázni, hogy miként képzeli el a jövőjét a klubnál. Az Arsenal kapcsán megjegyzik: Arteta minden szempontból megfelelő lenne, ugyanis olyan menedzsert keresnek, aki azonnal szerződtethető, jól ismeri a Premier League mezőnyét, és nem mellékesen az Arsenalt is. A BBC nem sokkal a Sky-hírek megjelenése után azt írta, a két klub már tárgyalásokat is kezdett egymással Arteta ügyében.

A szakember ismerős közegbe kerülhet, ugyanis a londoniaktól vonult vissza 2016-ban – öt évet töltött a klubnál. Ráadásul már 2018-ban is volt róla szó, hogy Arteta lehet az Arsenal menedzsere, de az utolsó pillanatban mégis a nemrég menesztett Unai Emery mellett döntöttek

Kiemelt kép: Matteo Ciambelli/NurPhoto/AFP

Olvasói sztorik