Nemzetközi foci

Nagyon fontos pontokat bukott a Barcelona

A Sociedad előbb vezetett majd egyenlített a katalánok ellen, így vasárnap akár előzhet is a Real Madrid.

A Real Sociedad vendége volt a forduló előtt még listavezető FC Barcelona a spanyol LaLiga 17. körének szombati játéknapján. A meccset megelőzően mindössze hét pont volt a különbség az első helyezett katalánok és a negyedik helyezett házigazda között.

Egy 12. percben értékesített hazai büntetőt követően úgy tűnt, még akár csökkenhet is a különbség a felek között a tabellán, de Mikel Oyarzabal góljára az első félidőben válaszolt a Barca Antoine Griezmann révén.

Luis Suárez szerzett vezetést a Barcelonának a második félidő elején, de a folytatásban nem sikerült lezárni a meccset, sőt: a 62. percben egyenlített a Sociedad – Alexander Isak volt eredményes. Tíz perccel később akár vezetést is szerezhetett volna a házigazda, de megúszta a Barca, amely végül így is pontokat veszített: maradt a 2-2 a végéig.

Az biztos, hogy legalább vasárnapig vezetik a bajnokságot Lionel Messiék a 35 megszerzett pontjukkal, de ha a 34 pontos Real Madrid nyer a Valencia vendégeként, akkor a hét utolsó napján helycsere jön a LaLiga élén, közvetlenül a szerdai Barcelona–Real Madrid El Clásico előtt.

Griezmann egyenlített

Suárez, 1-2

Isak, 2-2

LaLiga, 17. forduló, szombati mérkőzések

Granada–Levante 1-2 0-0
Real Sociedad–FC Barcelona 2-2 (1-1)
Athletic Bilbao–Eibar 0-0
Atlético Madrid–Osasuna 2-0 (0-0)

Kiemelt kép: Ander Gillenea/AFP

Olvasói sztorik