Nemzetközi foci

„Bárcsak összejönne!” – visszatérne a Barcába a közönségkedvenc

A Barcelona korábbi támadója, a jelenleg az angol Chelsea-t erősítő Pedro Rodríguez a SER Catalunya rádiócsatornán elárulta, örömmel térne vissza a katalán klubhoz, ugyanakkor hozzátette: nem tudja, mennyi esély van erre jelenleg – írja az eurobarca.hu.

Nem lehet megúszni a jövő heti El Clásicót balhé nélkül?
Rendkívüli biztonsági intézkedések előzik meg a spanyol futballbajnokság szerda esti csúcsrangadóját.

A csatár jelenlegi kontraktusa 2020 nyarán jár le a londoni klubnál, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy szerződéshosszabbítás lesz a történet vége. Ráadásul a Chelsea kizárását az átigazolási piacról mérsékelték, így az angol klub már a télen is igazolhat, vagyis a kényszer sem szorítja, hogy mindenképpen a spanyol támadóval tervezze a jövőt.

Frank Lampard vezetőedző idén csak kilenc alkalommal küldte pályára a spanyolt, ez 592 percnyi játéklehetőséget takar.

Pedro a fentiek miatt gondolkozik is a jövőjén, kedden pedig a fenti műsorban elárulta, hogy a Barcába való visszatérés valóban álomszerű lenne.

A Barcelonába való visszatérés mindig is egy lehetőség lesz a számomra. Bárcsak összejönne! Mindenki tudja, mit érzek a klub iránt. Éppen ezért én mindig nyitott leszek a visszatérésre, mindig is ezt mondtam. Különleges szálak kötnek a Barcához, hiszen én innen származom. Nagyon sok évet töltöttem itt, nagyon sok tapasztalatot szereztem itt, és nagyon sokak szeretetét élvezhettem az évek során. Azt természetesen nem tudom, hogy kin is múlik egy esetleges visszatérés: a vezetőedzőn, az elnökön vagy esetleg máson… Ők nyilvánvalóan komplikáltnak látják a visszatérésemet, de számomra ez mindig is egy komolyan mérlegelendő lehetőség marad.

A korábbi közönségkedvenc csatárral, aki a történelem egyik legjobb Barcelonájának volt az egyik kulcsembere, felelevenítették a műsorban a 2009-es klubvilágbajnokság döntőjében szerzett találatát, melyet végül Lionel Messi hosszabbításban szerzett találatával nyert meg a csapat. Pedro el is érzékenyült a téma hallatán.

Ha arra az estére gondolok, még mindig libabőrös leszek… Csodálatos, nagyszerű volt, nagyon örülök, hogy részese lehettem annak a fantasztikus együttesnek, valamint annak az aranykorszaknak.

Kiemelt kép: TOSHIFUMI KITAMURA / AFP

Olvasói sztorik