Nemzetközi foci bajnokok ligája

Sohasem volt még ilyen nehéz dolga a Real Madridnak

Az öt európai topbajnokság játszótere lett a Bajnokok Ligája.

A Real Madrid immár hagyományosan nem fektet túlságosan nagy hangsúlyt a Bajnokok Ligája csoportkörére, ám a mostani második helye jelentős kockázatot rejt. A legjobb 16 közé csak az olasz, az angol, a spanyol, a német és a francia bajnokság együttesei jutottak be, ilyen még sosem volt a sorozat történetében.

Mindez a Real szempontjából annyit jelent, félelmetesen erős ötösből érkezik a nyolcaddöntőbeli ellenfél. Mint ismert, a csoportgyőzteseket állítják párba a második helyezettekkel, a madridiak riválisa a Bayern München, a Manchester City, a Juventus, a címvédő Liverpool vagy a két magyart felsorakoztató RB Leipzig lesz.

Annyi bizonyos, retteghetnek a csoportgyőztesek is, hiszen a Real Madrid mellett a Tottenham, az Atlético Madrid, a Dortmund és a Chelsea is másodikként jutott a top 16-ba. Borítékolható, jövő hétfőn a svájci Nyonban megejtett sorsoláson néhányszor felszisszennek a szurkolók, a Juventus–Real Madrid, a Barca–Chelsea vagy az esetleges Liverpool–Atlético ütközet nem hangzik rosszul…

Kiemelt kép: JOHN THYS / AFP

Olvasói sztorik