Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hiába a BL-továbbjutás, a Napoli kirúgta Ancelottit

A Napoli a klub történetének első BL-triplázója, a lengyel Arkadiusz Milik vezérletével 4-0-ra győzött a belga Genk ellen, így a címvédő Liverpool mögött másodikként jutott tovább az E csoportból.

Őrült meccsen, csodagólt lőve ejtette ki a BL-ből Szoboszlaiékat a Pool
A magyar válogatott játékos kezdőként 89 percet kapott a címvédő ellen.

A győzelem ellenére a klub elnöke, Aurelio De Laurentiis úgy döntött, elköszön Carlo Ancelottitól, aki a meccs utáni sajtótájékoztatón még azt nyilatkozta, nem áll szándékában lemondani.

A döntés ennek ellenére nem mondható váratlannak, mert bár a Napoli először hozta le veretlenül a BL csoportkörét, a Genk elleni győzelem előtt kilencmeccses nyeretlenségi szériát produkált.

A csapatnál már hetek óta feszült volt a hangulat, mivel De Laurentiis edzőtáborba akarta küldeni a csapatot, de Ancelotti nem értett egyet a döntéssel, aminek az lett a vége, hogy a játékosoknak pénzbüntetést kellett fizetniük.

A 60 éves Ancelotti tavaly nyáron vette át a Napolit, amellyel a bajnokságban a második helyen zárt, de első idényében nem sikerült továbbjutnia a BL csoportköréből. Most ez a feladat teljesült, a bajnokságban azonban bukdácsol a csapat, amely az éllovas Intertől 17 ponttal leszakadva csak a hetedik a tabellán.

A korábban a Milannal két, a Reallal egy BL-t nyerő Ancelotti a mostani menesztése ellenére is kapós, két angol klub, az Everton és az Arsenal is szívesen látná. A Napoli új edzője pedig Ancelotti egykori játékosa, Gennaro Gattuso lehet.

Olvasói sztorik