Nemzetközi foci bajnokok ligája

Sztárcsapat is búcsúzhat szerda este a BL-től

A csoportküzdelmek zárónapján mindössze két hely kiadó a legjobb 16 közé kerülésért.

A Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai zárónapján mindössze két hely kiadó a legjobb 16 közé kerülésért, ezekre a legjobb eséllyel a Sahtar Donyeck és az Atlético Madrid pályázik.

A C csoportban a már továbbjutott Manchester City mögött második donyeckieknek az Atalanta elleni hazai győzelemmel nem kellene izgulniuk, azonban ha csak egy pontot szereznének, akkor arra van szükségük az ünnepléshez, hogy a kvartett másik mérkőzésén a Dinamo Zagreb ne győzze le otthon az angol bajnokot.

Hiába a BL-továbbjutás, a Napoli kirúgta Ancelottit
Utódja egykori milanos játékosa lehet.

Az esély még az Atalanta számára is megvan, az olaszoknak nyerniük kellene Harkivban, miközben a horvátok otthon pontokat veszítenek a Manchester City ellen.

A D csoportban az Atlético Madrid van kedvező helyzetben, ugyanis Diego Simeone együttese hazai közönség előtt a már biztosan negyedik, ezzel az európai kupaporondtól búcsúzó Lokomotiv Moszkva elleni győzelemmel biztosíthatja be továbbjutását.

Ezt a találkozót Kassai Viktor vezeti, aki először kap megbízást ebben az idényben az első számú európai kupasorozatban. A magyar bíró több mint egy év után szerepel újra a BL-ben, legutóbb tavaly novemberben a Manchester City–Sahtar Donyeck (6-0) találkozón működött közre.

A madridiakra ugyanakkor még veszélyes a Bayer Leverkusen, amely a már biztos csoportelső Juventust látja vendégül és győzelme, valamint a spanyolok pontvesztése esetén továbbjut.

Bajnokok Ligája, a már nyolcaddöntőbe jutott csapatok:

Paris Saint-Germain (francia), Real Madrid (spanyol), Bayern München (német), Tottenham Hotspur (angol), Manchester City (angol), Juventus (olasz), FC Barcelona (spanyol), RB Leipzig (német), Liverpool (angol), Napoli (olasz), Borussia Dortmund (német), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol), Chelsea (angol)

A szerdai program csoportkör, 6. (utolsó) forduló:

A csoport:
Paris Saint-Germain (francia)–Galatasaray (török) 21.00
Club Brugge (belga)–Real Madrid (spanyol) 21.00

 

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Paris Saint-Germain 13 pont, 2. (már továbbjutott) Real Madrid 8 pont, 3. Club Brugge 3 pont, 4. Galatasaray 2 pont

 

B csoport:
Bayern München (német)–Tottenham Hotspur (angol) 21.00
Olimpiakosz (görög)–Crvena zvezda (szerb) 21.00

 

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Bayern München 15 pont, 2. (már továbbjutott) Tottenham Hotspur 10 pont, 3. Crvena zvezda 3 pont, 4. Olimpiakosz Pireusz 1 pont

 

C csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)–Manchester City (angol) 18.55
Sahtar Donyeck (ukrán)–Atalanta (olasz) 18.55

 

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Manchester City 11 pont, 2. Sahtar Donyeck 6 pont, 3. Dinamo Zagreb 5 pont, 4. Atalanta 4 pont

 

D csoport:
Bayer Leverkusen (német)–Juventus (olasz) 21.00
Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 21.00

 

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Juventus 13 pont, 2. Atlético Madrid 7 pont, 3. Bayer Leverkusen 6 pont, 4. Lokomotiv Moszkva 3 pont

Kiemelt kép: OSCAR DEL POZO / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik