Nemzetközi foci

Niko Kovac bejelentkezett az Arsenal kispadjára

A korábbi Bayern-tréner hétfőn Londonba utazik.

A tervezettnél korábban visszatérhet a kispadra Niko Kovac, a Bayern München korábbi vezetőedzője, akit a hírek szerint érdekelne az Arsenal labdarúgócsapatának irányítása. A Goalra és a Spoxra hivatkozva írja az MTI, hogy a 48 éves tréner menedzsmentje és a klub már felvették egymással a kapcsolatot, miután a szakembert “nagyon érdekli a feladat”.

Kovac a tervek szerint a helyszínen tekinti meg a hétfői (mai) West Ham United-Arsenal angol bajnokit. Az Ágyúsok vezetősége november 29-én menesztette Unai Emeryt, azóta – ideiglenes jelleggel – a svéd Freddie Ljungberg irányítja a csapatot. Az észak-londoni együttes kilenc tétmeccse nyeretlen, ilyen rossz sorozatra 1992 óta nem volt példa a klub életében.

A Bayerntől való menesztése után Niko Kovac a Hertha BSC-nél is szóba került, mint lehetséges új vezetőedző, végül azonban Jürgen Klinsmannt szerződtették a posztra. A horvát edző állítólag azzal utasította vissza a berliniek érdeklődését, hogy egy ideig távol szeretne maradni a futballtól.

Olvasói sztorik