Nemzetközi foci

Gálázott a Barcelona, nem engedi meglépni a Real Madridot

Suárez sarokkal emelte át a kapust, Lionel Messi triplázott.

A Real Madrid kora délutáni győzelmét követően az FC Barcelona győzelmi kényszerben lépett pályára a spanyol LaLiga 16. fordulójában – ha nem nyer a Mallorca ellen, elveszíti első helyét.

Ennek megfelelően kezdett az Antione Griezmann, Luis Suárez, Lionel Messi támadósor: Griezmannt gyakorlatilag a kapus Marc-André ter Stegen ugratta ki, a francia higgadtan fejezte be lehetőségét. Tíz perccel később az aranylabdás Messi lőtt irgalmatlan nagy gólt, ezzel már 2-0. A félidő vége is pörgősre sikerült: Ante Budimir szépített egy pazar emelt labdával, de Messi megint kapott egy kis területet az ellenféltől a tizenhatos előtt, és ismét a hosszúba ívelt. Suárez lopta el a show-t: egészen elképesztő sarkazós góllal módosította 4-1-re az állást.

Suárez szemtelen gólja

A második félidőben ismét Budimir talált be, akinek góljára ezúttal is Messi felelt – 5-2-re nyert a Barcelona, amely így 34 pontos, és jobb gólkülönbségével megelőzi a Real Madridot az élen. Lionel Messi mesterhármast szerzett, már a 35.-et a spanyol bajnokságban, amivel átvette a vezetést az örökrangosrban – Cristiano Ronaldót előzte meg.

LaLiga, 16. forduló, szombati mérkőzések

Real Madrid–Espanyol 2-0 (1-0)
Granada–Alavés 3-0 (0-0)
Levante–Valencia 2-4 (2-1)
FC Barcelona–Mallorca 5-2 (4-1)

Kiemelt kép: Josep Lago/AFP

Olvasói sztorik