Nemzetközi foci

Európa Liga: hivatalos ügy lett a meccs előtt megsérült szurkolók esetéből

Panaszt tett az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) a Wolverhampton Wanderers, mert álláspontja szerint a szurkolóit nem kezelték megfelelően a portugál Braga otthonában játszott legutóbbi Európa Liga-csoportmérkőzésen.

Az angol egyesület azt állítja, számos drukkere panaszkodott arra, hogy bajba jutott, egyes esetekben pedig meg is sérült, amikor megpróbált bejutni a meccs helyszínére, az Estadio Municipalba.

Klubunk nagyon komolyan veszi a szurkolóink biztonságát érintő kérdéseket, ezek az esetek pedig nem felelnek meg azoknak az elvárásoknak, amelyeket az UEFA és tagegyesületei által rendezett mérkőzésekkel szemben állítunk fel

– írta közleményében a Wolverhampton, amely egyúttal megköszönte a drukkereknek, hogy elkísérték a csapatot Portugáliába, és jelezte, a benyújtott panaszra választ vár az UEFA-tól.

A Wanderers 3-3-as döntetlent játszott a Bragával múlt csütörtökön, a csoportkör ötödik, utolsó előtti fordulójában, és ezzel mindkét együttes biztosította továbbjutását a legjobb 32 közé.

Kiemelt kép: CARLOS COSTA / AFP

Olvasói sztorik