Nemzetközi foci

Campbell felszámolást indított egykori klubja ellen

Hatszezonnyi gyengélkedés után tavaly tavasszal nagy örömöt okozott szurkolóinak a Macclesfield Town labdarúgócsapata, amely megnyerve az ötödik ligát, feljutott a League Two-ba.

A 2018-19-es idényben teljesítette az alapcélt, a bennmaradást, és idén ennél is jobban teljesít, hiszen 19 forduló után a 24 csapatos bajnokság 14. helyén áll. Kérdés, hogy meddig?

A klub ugyanis nagyon komoly pénzügyi nehézségekkel küzd, a játékosok hetek óta nem kaptak fizetést, és a klubot hiába figyelmeztették már egyszer, nem javult a helyzet.

November 10-én a játékosok sztrájkba léptek, így a csapat kénytelen volt az ifikkel kiállni a Kingstonian elleni FA-kupa-mérkőzésre, amelyet el is bukott 4-0-ra.

A Guardian szerint a klub játékosai és edzői jelezték, szombaton nem hajlandóak kiállni a Crewe Alexandra ellen.

Múlt csütörtök óta nem edzettünk, hiszen nincsen hol. Reméljük, hogy csodálatos szurkolóink mellett a Crewe drukkerei és az egész futballközösség megértik ezt a döntést

– írták közös nyilatkozatukban.

A Macclesfield vezetése még nem közölte hivatalosan, hogy a meccs elmarad, egyelőre zajlik az egyeztetés. A probléma nagyságét jelzi, hogy szerdán a bíróság meghallgatta Sol Campbellt, a Macclesfield volt menedzserét is, a Tottenham és az Arsenal egykori 73-szoros válogatott játékosa ugyanis felszámolási eljárást kezdeményezett, amiért a klub nem fizette ki 182 ezer font járandóságát.

Kiemelt fotó: Mark Fletcher/MI News/NurPhoto

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik