Nemzetközi foci

Csábító ajánlatot tettek Benzemának, távozhat a Realtól

A támadó korábbi klubjában, a Lyonban fejezheti be pályafutását.

Karim Benzema madridi karrierjének egyik legtermékenyebb időszakát éli, vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, és folyamatosan küzdi feljebb magát a különböző rekordok ranglétráin. Ennek ellenére a francia Lyonnak tervei vannak korábbi csatáruk kapcsán, akinek szerződése 2021-ben jár le a Bernabéuban.

Karim is egy lehetőség

– mondta a francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas egy interjúban a penamadridista.hu cikke szerint. A napokban megjelent hírek szerint azonban nem eszik ilyen forrón a kását, hiszen a Real 2023-ig szeretné meghosszabbítani a francia 2021-ben lejáró szerződését.

A franciák sportigazgatója, Juninho Pernambucano korábban elmondta, hogy a Lyon gondolkodott azon, hogy megpróbálja visszacsábítani korábbi csatárát, akit 2009-ben 35 millió euróért adott el a Real Madridnak.

„Azt szeretném, ha felajánlhatnám Karimnak, hogy a Lyonban fejezze be a karrierjét. Innen származik, kötődik ide. Miért ne tennénk gazdasági erőfeszítéseket a két fél között, hogy elősegítsük ennek megvalósulását? Nem tudunk olyan fizetést ajánlani, mint a Real Madrid, de kivárjuk a megfelelő pillanatot” – mondta a brazil.

Váltottunk néhány üzenetet, amikor Brazíliában voltam. Úgy éreztem, hogy szívesen jönne. Nagyon tiszteli a klubot. Azt akarom, hogy jöjjön és játsszon itt két évig, majd eddzen fiatal játékosokat. Karim lehetne az a vezér, akire szükségünk van. Az az álmom, hogy a Lyonban, az otthonában fejezze be a karrierjét.

Benzema kilencévesen csatlakozott a Lyonhoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. 2005. január 15-én debütált, majd 148 mérkőzésen 66 gólig jutott a klub színeiben. Már több mint 10 éve a Real Madridot erősíti.

Kiemelt kép: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Olvasói sztorik