Nemzetközi foci sport

Csábító ajánlatot tettek Benzemának, távozhat a Realtól

A támadó korábbi klubjában, a Lyonban fejezheti be pályafutását.

Karim Benzema madridi karrierjének egyik legtermékenyebb időszakát éli, vezeti a spanyol bajnokság góllövőlistáját, és folyamatosan küzdi feljebb magát a különböző rekordok ranglétráin. Ennek ellenére a francia Lyonnak tervei vannak korábbi csatáruk kapcsán, akinek szerződése 2021-ben jár le a Bernabéuban.

Karim is egy lehetőség

– mondta a francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas egy interjúban a penamadridista.hu cikke szerint. A napokban megjelent hírek szerint azonban nem eszik ilyen forrón a kását, hiszen a Real 2023-ig szeretné meghosszabbítani a francia 2021-ben lejáró szerződését.

A franciák sportigazgatója, Juninho Pernambucano korábban elmondta, hogy a Lyon gondolkodott azon, hogy megpróbálja visszacsábítani korábbi csatárát, akit 2009-ben 35 millió euróért adott el a Real Madridnak.

„Azt szeretném, ha felajánlhatnám Karimnak, hogy a Lyonban fejezze be a karrierjét. Innen származik, kötődik ide. Miért ne tennénk gazdasági erőfeszítéseket a két fél között, hogy elősegítsük ennek megvalósulását? Nem tudunk olyan fizetést ajánlani, mint a Real Madrid, de kivárjuk a megfelelő pillanatot” – mondta a brazil.

Váltottunk néhány üzenetet, amikor Brazíliában voltam. Úgy éreztem, hogy szívesen jönne. Nagyon tiszteli a klubot. Azt akarom, hogy jöjjön és játsszon itt két évig, majd eddzen fiatal játékosokat. Karim lehetne az a vezér, akire szükségünk van. Az az álmom, hogy a Lyonban, az otthonában fejezze be a karrierjét.

Benzema kilencévesen csatlakozott a Lyonhoz, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. 2005. január 15-én debütált, majd 148 mérkőzésen 66 gólig jutott a klub színeiben. Már több mint 10 éve a Real Madridot erősíti.

Kiemelt kép: Burak Akbulut / Anadolu Agency

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!