Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo lett az Év Játékosa a Serie A-ban

A párizsi Aranylabda-gála helyett Milánóban vette át a díjat.

Cristiano Ronaldót, a Juventus portugál labdarúgóját választották meg a Serie A-ban az Év játékosának. Az ötszörös aranylabdás klasszis hétfő este, egy milánói gálán vette át az elismerését, ezért nem vett részt Párizsban az Aranylabda díjátadóján, amelyen Lionel Messi lett a győztes, Ronaldo pedig a harmadik helyen végzett.

A 34 éves portugál Európa-bajnok köszöntő beszédében kiemelte: a következő évben is szeretne első lenni. Cristiano Ronaldo 2018 nyarán igazolt a Real Madridból a Juventushoz, amellyel bajnok lett. Az előző idényben tétmérkőzéseken 28 alkalommal volt eredményes, ezekből 21 gólt a bajnokságban szerzett.

Az edzőknél Gian Piero Gasperini (Atalanta) végzett elsőként, míg a Serie B legjobb futballistája a Bresciával nyáron az élvonalba feljutott, 19 éves olasz válogatott középpályás, Sandro Tonali lett. Női labdarúgókra először lehetett szavazni, közülük a válogatott Manuela Giugliano bizonyult a legjobbnak. A szavazáson labdarúgók, edzők, újságírók és játékvezetők adták le voksaikat – írja az MTI.

 

Kiemelt kép: MIGUEL MEDINA / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik